31 Ağustos 2012 Cuma

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI


     



Bu gece 30 Ağustos Zafer Bayramını geçirdik bitti.Önceki gün de Gazipaşa da yaşayan birçok insan zor bir günü geride bıraktı. Her gece kafamı yastığıma  koyduğumda o günün değerlendirmesini yapar, o günü ölçer tartarım..Kırdığım,kırıldığım,güldüğüm,mutlu olduğum,doğru yada yanlış bulduklarımın değerlendirmesini yaparım ki ona göre yoluma devam edeyim.      
     Yine o gecelerden birindeyim.Önceki gece Gazipaşa yanıyor dediler çıktık balkona gerçekten de öyle.Küçük bir dağ alev alev.Belki o büyük şehirlerdeki alevler kadar  azgın değil alevler ama yine de insanın yüreğini hoplatmıyor değil.İtfaiyeler,ambulanslar,polis arabaları akın akın deniz yolunda.Gecenin ikisi olmuş kimsenin gözünde uyku yok.Gazipaşa yanacak Gazipaşa halkı durduğu yerde durur mu hiç?Ambulanslarla birlikte halkta arabalarıyla akın akın yangına gidiyor. 
     Bugünse 30 Ağustostu.Yani zafer bayramıydı.Üzerinde hür yaşadığımız topraklarımız düşmanlara veriliyor, bizimde bunu kabul etmemiz isteniyordu.Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaş'ı başladı.Sonucunda ise bağımsızlığımızı geri kazandık. Bu büyük zaferi her yıl 30 Ağustos'ta kutluyor-uz/duk. Yasaklanmıştı yine Türklük duygularımızı hareketlendiren Andımız'ın kaldırılması gibi...Ama yine de meydana gidecek ve o zor günleri, bu toprakların nasıl zorluklarla kazanıldığını belkide yeni nesillere aktarılmasına vesile olan Zafer Bayramımız için meydana çelenk bırakacak,saygı duruşumuzu yapacak ve İstiklal Marşımızı okuyacaktık.Yaptık da.Ama ne yazık bir avuç insanla.Hani bu halk Atatürkçü'ydü,hani değerlerimizi koruyacaktı bu gençlik...Anladım ki her şey insanların dilinde.Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi unutalı çok olmuş.Yahu adamlar dükkanın önünde lak lak yapıyorlar ya!!! Hİç mi İstiklal Marşı'na saygısı kalmadı bu toplumun.Eğer olacaksa böyle toplum olmaz olsun!!Önceki gün yangın izlemeye tüm ,Gazipaşa halkı akıyordu.Yada yolda adamın biri düşse ve can çekişse görmediği halde duyup gelir bu millet adam nasıl can çekişiyor diye bakmaya.Çekirdeğini de alır gelir üstelik.(... YİYİN İNŞALLAH)
İşte bu gece düşüneceklerim bunlar.İnsanlar...Her geçen gün daha çok korkuyorum gelecekten.Benliğini,bütünlüğünü,birliğini unutan satan insanlardan korkuyorum.Allah'ım yanlışsam yoluma ışık tut.Değilsem bu insanlara ışık tut yada böylelerinin dünyada var olmalarına müsaade etme dilerim...

0 yorum:

Template by:

Free Blog Templates