16 Ağustos 2012 Perşembe

YORGUNLUKTAN KURTULUN




     Pek çok madde, az alındığı veya hiç kullanılmadığı taktirde insanı yıpratarak yorgunluğa yol açar. Özellikle de B, C, E ve A vitaminleri bu maddelerin başında gelir.
     Minerallerden de demir, bakır ve magnezyum eksikliği insanın gücünü kaybetmesine neden olur. Gerçekten kalıcı bir güce ve neşeye kavuşmak istiyorsanız, vücudun gelişmesinde gerekli olan yapı malzemelerinden amino asitleri yeterince almalısınız.
     Hücreleri oluşturup dokuların yenilenmesini sağlayan amino asitler ayrıca kas hareketlerinin uygulanmasında ve vücut içinde oksijenin taşınmasında kullanılır. 
     Özellikle de dinlendirici, her zaman uyanık kalınmasına yardımcı temel amino asit olan Tryptophan ile hafızanın gelişmesini, her zaman dikkatli ve uyanık kalınmasına yardımcı temel bir amino asit olan Phenylalanin almanızda yarar var. Çünkü güçlendirici ve neşe verici hormanların çoğalmasını ve sağlam büyümesini sağlar.
not: Tryptophan sentetiğini bir kenara bırakırsak, et (daha çok tavuk ve hindi), süt, muz, yoğurt gibi ürünlerde doğal olarak bulunmakta...
Phenylalanin badem, avakado, muz, fasulye, peynir, mısır, köy peyniri, süt ürünleri, yumurta, balık, et, deniz ürünleri, yer fıstığı, soya da bulunmakta...
     Yorgunluk veren gıda madddeleri: Alkol, asitli içecekler, hazır yemekler, yağ, sakatat, kahve, limonata, sığır eti, tatlı çeşitleri.
     Canlandıran gıda maddeleri: Avakado, muz, yeşilçay, yoğurt,kiwi, paraguvay çayı, turp, zeytin, pirinç, kırmızı pancar, balık, bezelye.
A vitamini; kayısı, maydanoz, ıspanak, havuç, kereviz, marul, portakal, erik, domates.
C vitamini; siyah üzüm, çilek, kavun, karpuz, yeşil biber, maydanoz, brokoli, havuç, soğan, bezelye
E vitamini; buğday, soya fasulyesi yağı, arı sütü, ceviz, marul, tere, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana, mısır, yulaf


                                                                                                        msn kadın
                                                                                                  

0 yorum:

Template by:

Free Blog Templates