2 Aralık 2012 Pazar

ÖNCE KAYNAMANIZ GEREKİR!..

İki yüz yöneticinin bulunduğu bir gruba, kişiyi başarılı kılan şeyin ne olduğu soruldu.Grubun,%80'i hevesi en önemli nitelik olarak listenin başına koydu.Beceriden daha önemli,eğitimden daha önemli,hatta tecrübeden bile daha önemli.
   Suyun, lokomotifi çalıştıracak buharı üretebilmesi için önce kaynaması gerekir.Buhar makinesi, bu har göstergesi 212 dereceyi göstermeden,treni bir milim bile oynatamaz.Aynı şekilde hevesi olmayan bir insan da aslında hayatın çarkını ılık suyla döndürmeye çalışmaktadır.Sonuç şudur: O kişi stop eder.
   A.B. ZU TAVERN, hevesin pildeki elektrik olduğunu söyler.O havadaki enerji, ateşteki sıcaklıktır.Yaşayan her şeyde nefestir.Başarılı insanlar, yaptıkları şeye hevesli ve istekli olan insanlardır.İyi işler asla duygu katılmadan yapılmaz."ne olursa olsun,bir şeye biçim vermek için ısıya gereksinim vardır.'Her büyük başarı yanan bir yüreğin hikayesidir'der Tavern."
   Yeterli beceriniz, eğitiminiz ve tecrübeniz olabilir.Şimdi bu değerlere bir de hevesi ekleyin ve gerçekten durdurulamaz biri olun.
      STEVE GOODIER/"BİR DAKİKA HAYATINIZI DEĞİŞTİREBİLİR" adlı kitaptan.

0 yorum:

Template by:

Free Blog Templates