11 Eylül 2012 Salı

CHAKRALAR


İnsanların vücudunu çevreleyen elektromanyetik alana aura denir. İnsan aurası evrensel enerjiden beslenir ve süreli olarak evrensel enerjiyle iletişimdedir. Aurada 7 tane enerji merkezi bulunur bu enerji merkezlerine CHAKRA denir.
Chakralar tarafından emilen yaşam enerjisi tüm vücuda dağılır ve bedenin yaşamını devam ettirmesini sağlar. Chakralar yerlerinin endokrin sistemi bezleri üzerine denk düştüğü anlaşılınca batı dünyasında tıp alanında da kabul gören kavramlar olmuştur.
Alternatif tıbbın bir çok alanında yapılan çalışmalar temel olarak chakraların daha düzenli çalışmasına ve enerjilerinin dengelenmesine yöneliktir. Bir chakrada sorun oluşunca bu öncelikle chakra ile bağlantılı organları sonra tüm vücudu olumsuz olarak etkilemektedir.
Bedenimizde yedi adet çakra vardır ve bunlar yedi temel enerji merkezi hormanal salgı bezlerinin ve büyük sinir ağlarının üzerinde ya da yakınında olup, omurgayla kesişirler.

Çakralar bizim enerji merkezlerimizdir. Çakra; Sanskritçe tekerlek anlamına gelir.  Kadim metinlerde Yedi Mühür veya Yedi Kutsal Salgı Bezi olarak bilinirler.
Her çakra,  bedenimizin çeşitli fonksiyonlarını kontirol eden hormonal sistemdeki bir salgı bezi ile bağlantılıdır. Çakralardaki kapanma, ağırlaşma, hayata bakışımız, ruh halimiz, davranışlarımız sağlımız ve yeteneklerimiz üzerinde etkiler meydana getirir.

Salgı bezlerinin durumuna bağlı olarak; sıkıntılı, öfkeli, korkulu, kötümser ya da mutlu, huzurlu, güvenlii ve iyimser hale gelebiliriz. Salgı bezleri beyine ve buradan da varlığımızın duygusal, zihinsel ve spritüel yönlerine bağlıdır. Bu çakraların fiziksel bedenimizde bulundukları yerlerdeki kısımları, kendileri ile ilişkili olan (duygusal - zihinsel)  hallere bağlayan iletkenler gibidir. 
 
Çakraların içerdikleri yetenekleri hayatımızda kullanmamızdaki amaç; her çakradan yayılan enerjinin farkına varmak ve gerektiğinde o çakra üzerinde çalışmaktır...






0 yorum:

Template by:

Free Blog Templates